Stop de vete onder de V-partijen!

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Stop de vete onder de V-partijen!.


Gast

#176

2012-04-25 15:50

Wordt het niet stillekensaan tijd dat we van die egotripperij vanaf zijn?
Thor Wodan

#177 Re: Re: Hoop doet leven !

2012-04-25 16:09

#173: De rechtvaardige - Re: Hoop doet leven !

Zaak reeds lang afgesloten omwille van de essentie van deze petitie.

Petitie werd door mij ondertekend.

Vlaanderen houzee !

 

Vlaming

#178 Re:

2012-04-25 16:35

#167: - DRUK UITOEFENEN !

Mensen zoals jij zouden intern meer druk op de partijleiding moeten uitoefen, best in samenwerking met andere gelijkgezinde partijleden. Een erg te waarderen oprechte oproep van jou voor Vlaanderen.  Alle succes oprecht toegewenst.

Hopelijk komt er snel een einde aan de zinloze halstarrige houding van Bougeois, De Wever en Jambon tegenover het VB want anders zou de N-VA intern wel eens heel erg kunnen verzuren.  Vergeet niet dat er heel wat VB'ers bij laatste verkiezing zijn overgelopen naar de N-VA, het omgekeerde zou ook nog wel eens kunnen gebeuren want overlopers zijn dikwijls erg labiel of oppotunistisch ingesteld.

Laat ons hopen en gaan voor "Vlaanderen" !

Vlaming

#179 Re: Re: Divide et impera !

2012-04-25 17:03

#158: koekelaartje - Re: Divide et impera !

Beste koekelaartje,

speciaal voor jou uit de statuten van de N-VA :

1.1   In haar streven naar een beter bestuur en meer democratie kiest de Nieuw-Vlaamse Alliantie logischerwijs  voor de onafhankelijke republiek Vlaanderen, lidstaat van een democratisch Europese Unie.

Het wordt zelfs nog veel beter :

Het doel van de Nieuw-Vlaamse Alliantie is de verdediging en bevordering van politieke, culturele, sociale en economische belangen van "alle Vlamingen".

Zouden alle N-VA'ers nu niet stilletjes aan deze petitie gaan ondertekenen !


Mooi hé !


Gast

#180

2012-04-25 17:56

Diegenen die om het even welke vorm van samenwerking weigeren zijn verantwoordelijk voor het behoud van België in zijn huidige vorm, d.w.z. : een PS staat en anti Vlaams. A.u.b.: werk samen, het is nu of nooit. Reik elkaar niet alleen de hand maar geef elkaar de hand.

Gast

#181

2012-04-25 19:17

Ik vind deze petitie exellent maar schuif wel de schuld van de ruzie in de schoenen van de onafankelijk- denkende heer Bart De Wever.

Gast

#182

2012-04-25 22:28

eindelijk komt men nu tot het besluit dat er iets moet gebeuren!!!het bewijs;het is niet omdat men universiteit heeft gelopen dat men ook slim is!!
zelfs de armen van geest weten dat al jaren
Groetjes
Ronny
Guido De Meyer

#183 Re:

2012-04-26 00:32

#172: Rutger -

Een Vlaamsvijandige krant citeren om Guido Moons,een man die heel zijn leven op de barricaden heeft gestaan en nog staat,als een lafaard uit te schelden...

Deze petitie tekenen en met je bijdrage zélf verdeeldheid zaaien binnen de Vlaamse beweging ...

Ik weet niet hoe oud je bent maar blijkbaar heb je nog steeds te weinig ervaring met de anti-vlaamse smeerlapperijen uit de Vlaamse perswereld.

Denk er eens goed over na.

Als Guido Moons deze petitie niet tekende,en ik heb daar zo mijn twijfels over,zal het niet zijn om de reden die je in die zogezegde kwaliteitskrant kan lezen!

Mocht elke Vlaming de standvastigheid en het doorzettingsvermogen van Guido Moons hebben was er van deze petitie en het streven naar een onafhankelijk Vlaanderen al lang geen sprake meer.

Dan was België verleden tijd.

 

Rutger

#184 Re: Re:

2012-04-26 08:44

#183: Guido De Meyer - Re:

Beste Guido, kunt u dan niet lezen?

"Net om die reden weigerde Guido Moons, de voorzitter van de Vlaamse Volksbeweging, de petitie te tekenen. De organisatie vindt dat beide partijen - waarbij de ene (N-VA) het systeem van binnen wil kraken, en de andere (Vlaams Belang) van buiten - hun reden van bestaan hebben." (DS van 25/4)

Dat laatste is een kanjer van een sofisme: in naam van de Vlaamse eenheid een petitie voor Vlaamse eenheid NIET ondertekenen.

Of ziet u ergens de naam van Guido Moons op de petitie? Vraag het hem anders zelf!


Gast

#185

2012-04-26 09:42

De Wever is geen echte Nationalist hij neemt van alle soorten partijen mensen op in zijn partij en lijst en schud ze door elkaar en zal ook tegen de lamp lopen zoals Dedecker !!!! ( met ruzie en gekibbel )
Vlaming

#186 Re: Re: Re:

2012-04-26 11:01

#184: Rutger - Re: Re:

Rutger en Guido, stop a.u.b. de discussie over het al dan niet van Guido Moons, daarvoor is dit forum niet bedoeld.

Als de N-VA het systeem van binnen, en het VB het systeem van buiten wil kraken, des te beter, des te krachtiger en des te meer samenwerking is er nodig tussen beide V-partijen.

Guido Moons zal zich zeker met de strategie van beide partijen kunnen verzoenen als neutrale VVB'er en kan gerust deze petitie met elan en overtuiging ondertekenen.  Vraag het hem gewoon, en bij deze nodig ik hem dan ook uit deze petitie, in tegenstelling tot de beweringen van de Standaard, te ondertekenen.  Dit is niet alleen een gemeenschappelijk forum voor beide V-partijen, maar ook voor alle Vlaamsgezinde verenigingen en organisaties, een forum voor ALLE VLAMINGEN !

 

 

Rutger

#187 Re: Re: Re: Re:

2012-04-26 11:09

#186: Vlaming - Re: Re: Re:

Helemaal akkoord.

OK, Guido Moons, deze petitie tekenen, nu, en wel in naam van de Vlaamse Volksbeweging waarvan ik nog steeds lid ben!


Gast

#188

2012-04-26 15:51

Hoe vlugger hoe liever !

Gast

#189 Aan Guido Moons :

2012-04-26 16:43

Hier worden pas echt nagels met koppen geslagen !
Ontkracht toch de beweringen van de Standaard !
Het gaat over Vlaanderen en niet over persoonlijke gevoeligheden.
't Is al erg genoeg dat veel Vlaamse politici in dat ego-bedje ziek zijn !
David

#190 Re: Aan Guido Moons :

2012-04-26 17:06

#189: - Aan Guido Moons :

Inderdaad. Iemand moet Guido Moons aanschrijven/aanspreken en hem vragen onverwijld te tekenen namens VVB.

Anders is dit een valse noot in het geheel.

Iemand daartoe in de mogelijkheid?


Gast

#191 Guido Moons

2012-04-26 17:41

Geen nood want Wim De Wit, mede-initiatiefnemer van deze petitie is voorzitter van de Algemene Vergadering van de VVB en volgt dit discussieforum op.
Laat hem maar binnen de VVB de puntjes op de i zetten.

Gast

#192

2012-04-27 04:33

Eindelijk kunnen we onze mening eens kwijt over deze broedertwist. Maar de waarheid heeft haar rechten: tot nu toe werd slechts door één van beide partijen de hand uitgestoken naar de andere en dat bij meer dan één gelegenheid.
Pietje Bell

#193 Vlamingen & Communisten

2012-04-27 10:25

Aan historicus Bart De Wever :

-Als Vlaamse oud-Oostfronters, die in dit land worden vergruisd en vermeden, erger als de pest, reeds lange tijd (zelfs al tijdens de Sovjet-dictatuur) hier en in Rusland kameraadschappelijk verbroederen met de veteranen van het Rode Leger in volledig wederzijds respect...
-Als diezelfde veteranen van het Rode Leger en hun kinderen, families en vrienden de graven onderhouden van onze gevallen Vlaamse jongens aan het Oostfront...
-Als onze Vlaamse oud-Oostfronters bloemen gaan neerleggen aan de monumenten in Rusland voor de gevallenen van het Rode Leger...
-Als oud-Oostfronters een klok hebben geschonken in de Beiaard van Sint-Petersburg waarin staat te lezen "ter nagedachtenis aan "al onze" gesneuvelde Russische en Vlaamse soldaten aan het Oostfront.

WAAR ZIJN WIJ KLEINE MENSEN DAN NU MEE BEZIG !

De Wever moet die uitgestoken hand van Dewinter niet aanvaarden, hij moet voldoende man en Vlaming zijn om ook zelf zijn hand uit te steken !


Gast

#194

2012-04-27 22:28

N-VA, laat zien dat u het meent.

Gast

#195

2012-04-28 11:25

Vlaamse eenheid nu!
N-VA moét eindelijk uit haar ivoren toren treden en het VB de hand reiken.
Alle andere scenario's zijn in het voordeel van het Belgische ancien régime.

Gast

#196

2012-04-28 12:18

De V-partijen dragen bij tot een wezenlijk eendrachtig front om Vlaanderen sterker en beter te maken in het belang van het Vlaamse Volk. De V-partijen dienen samen 1 x stem te dragen naar de buitenwereld en/of media net als in Catalonie waar er ook wel onverdeeldheid heerst inzake de politieke weg die men dient in te slaan , maar waar men samen massaal als 1 x volk naar buiten komt. Indrukwekkend.

Gast

#197 Re: LAAT JE NIET NAAIEN ! door Di Rupo :( maar zeker ook niet door De Wever

2012-04-28 13:20

#16: STEFFENS Marie Josee - LAAT JE NIET NAAIEN ! door Di Rupo :( maar zeker ook niet door De Wever

Ik dacht dat dit initiatief onderschrijven betekende dat de geschillen moeten opgelost worden.

Met uw reactie, Marie Josee, wil u het onderscheid nog benadrukken.

Is dit nu al een nieuw forum voor het VB ?

Dan zal ook deze lovenswaardige poging een stil en spoedig einde kennen.

Spijtig voor al diegenen die, zonder beschuldigende vingers te zwaaien, oprecht willen streven naar een betere verstandhouding tussen de partijen die Vlaamse zelfstandigheid nastreven.

Met Vriendelijke groet

 

Erik Van in

 


Gast

#198 V-partijen "moeten" samenwerken !

2012-04-28 15:37

De N-VA heeft geen andere keuze dan samen te werken met de andere V-partij of zal zichzelf op termijn vernietigen net zoals al haar voorgangers waaruit zij is ontstaan. Elke rechtgeaarde Vlaams-nationalist verwerpt in de grond de samenwerking met de huidige traditionele partijen zoals de N-VA dit nu overduidelijk en opportunistisch in het kader van de komende gemeenteraadsverkiezingen voor ogen stelt. Dit, samen met de afwijzing van de andere V-partij, is een zuivere vorm van kiezersbedrog tegenover Vlaanderen en tegenover de Vlaams-nationalist. De eigenzinnige, bij herhaling afwijzende houding tegenover de andere V-partij die de voorzitter en de leden van het partijbestuur verkondigen in de media is zinloos voor de verkiezingen op korte termijn, en zal destructief werken voor de partij op langere termijn. Een dergelijke afzijdige, afkeurende houding, die enkel maar de bevestiging is dat de N-VA het cordon sanitaire ondersteunt en hanteert, zal heel snel een groot deel van de Vlaams-nationalistische kiezers afstoten. Tezelfdertijd heeft een aantal 'zwevende' kiezers de neiging het op te nemen voor de 'underdog'. De N-VA heeft de verdomde "statutaire plicht" om in de allereerste plaats voor Vlaanderen te kiezen en juist daarom ook voor een maximale samenwerking met de andere V-partij. Zoals de N-VA zich nu profileert is zij gedoemd om als V-partij op termijn te verschrompelen.

Gast

#199

2012-04-28 16:20

Prachtig initiatief, zeker nu we op een kantelpunt zitten! Zoals Prof. Vuye deze week duidelijk maakte tijdens een uiteenzetting voor de N-VA leden van Kortenaken (die overigens massaal waren komen opdagen): het gaat de Franstalige politici in de eesrte plaats om de bestendiging van de transfers.
Bovendien zijn alle compromissen in se toegevingen van Vlaanderen. Met een beetje water in de wijn kan een Vlaamse meerderheid behaald worden . En de signalen die Dewinter geeft zijn misschien van electorale inspiratie, maar effenen de weg naar een dialoog die het echte doel eindelijk binnen handbereik kan brengen.
Ik stuur deze petitie naar zoveel mogelijk mensen door.
Patrick Lippens
Bestuurslid N-VA Lubbeek
kandidaat Provincieraad District Tienen
Vlaming

#200 Bye bye Belgium !

2012-04-28 18:53

Wie herinnert zich nog "Bye bye Belgium" op de RTBF ? 11 december 2006 !
Toen was het mogelijk om VOOR DE SHOW en dan nog wel ten dienste van de RTBF met ALLE vooraanstaande politici van de beide V-partijen en met de leiders van ALLE Vlaamse organisaties aan één tafel te zitten en te vergaderen over de onafhankelijkheid van Vlaanderen. Er was toen nog geen sprake van een VB-soft en het standpunt van het VB was toen nog veel harder en radicaler dan vandaag. Toch was er voor De Wever en Demesmaeker geen enkel probleem om samen met Dewinter, Valkeniers, Annemans en de toen nog hardlijnige tandem Morel-Vanhecke aan tafel te zitten ! Stop die verkiezingscomedie van vandaag !
In godsnaam N-VA partijvoorzitter en partijleiding, neem een voorbeeld aan het initiatief van Patrick Lippens uit Lubbeek in #199 hierboven. Dat is pas een te waarderen Vlaams standpunt !