De Zelfstandigenaftrek Moet Blijven

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie De Zelfstandigenaftrek Moet Blijven.


Gast

#826 Re: legale maffia

2013-09-01 16:55

#816: al 30 jaar zzp-er - legale maffia

Hier is geen woord frans bij en ik ben het hier dan ook 200% mme eens,gr Henk


Gast

#827

2013-09-01 18:45

Belachelijk zoals de politiek met de mensen omgaat. Jammer genoeg hebben ze er zelf geen last van.



.

Gast

#828 Ondernemen is een vak!

2013-09-01 19:19

Als minister Dijsselbloem van Financieen als ondernemer zou werken of in het bedrijfsleven als marketing-specialist zou hij al lang de laan uit zijn gestuurd! Als je ziet hoeveel verstand hij van ondernemen heeft: een product verkopen (de ABN AMRO bank) en dan van te voren (1 jaar vooraf) al roepen aan potentiele kopers dat hij het waarschijnlijk niet KAN verkopen voor de prijs waarvoor hij het toen heeft gekocht. Nee, dat is pas ondernemen! Kan die man niet op cursus? Heeft deze minister niet een lesje marketing nodig of een goede marketeer? Stuitend hoe er met ons geld omgegaan wordt. En dan namens de PVDA iets zeggen over hardwerkende ondernemers, die tenminste nog het hoofd boven water houden met EIGEN GELD! Makkelijk praten Dijsselblom met andermans (vele miljarden) geld op zak! Stuitend gewoon! Als hij ZZP'er in de financiele dienstverlening zat hij tenminste direct in de bijstand wegens faillissement en slechte kennis van zaken en weghollende klanten!

Gast

#829 Kop in het zand

2013-09-01 20:22

Het is juist de kleine zelfstandige die dit land overeind houd in deze barre tijden en dan gaan de beroepsleugenaars in Den Haag ons nog zwaarder belasten. Ok, ik wist dat ik als ZZPer de crisis ging betalen want ik ben aan het werk en verdien dus centjes en die mag ik gewoon afgeven om het gat in de schatkist te dichten terwijl de onnozele regeringsleiders de kop in het zand houd en de echte problemen niet aanpakt. Lekker zo door gaan Rutte, je heb het vertrouwen van het volk nu volkomen onderuit gehaald.

Gast

#830

2013-09-01 20:57

wordt het dan toch tijd om een BV op te richten?

Gast

#831 Re: Knuppel in hoenderhok.

2013-09-01 23:10


Gast

#832 Re: Re: Knuppel in hoenderhok.

2013-09-01 23:10

Werkert

#833 Re: Knuppel in hoenderhok.

2013-09-02 00:08

#19: loonslaaf - Knuppel in hoenderhok.

Omdat Knuppel, ZZp-ers niet worden doorbetaald als ze geen werk hebben, de concurrentie van de Oostblokkers moordend is en daardoor de tarieven onder druk. Zelf heb je toch weer gekozen voor een loonslavenbestaan. Best,  je kon t het misschien niet volhouden, je was niet geschikt als ondernemer of je koos voor de veilige kant. geeft niet, maar gun een ander ook wat.

Als je zelf mislukt, dan hoeft een ander toch niet ook te falen. Neem aan dat je in je ondernemerstijd wel van alle faciliteiten gebruik maakte?  Behoorlijk hypocriet dus.

Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2013-09-02 00:35


werkert

#835 Re: #139

2013-09-02 00:40

#139: Hennie de Laar -

Verkijk je niet op Duitsland. Er  zijn daar tallozen met een zeer minimaal salaris. Die daarnaast nog Harz4 ontvangen omdat het niet genoeg is om van te leven! Duitsland lijkt goedkoop, huizen, auto's, uit eten , alles, maar de lonen liggen ook lager.

Elvira

#836 Trots

2013-09-02 06:51

VOC-mentaliteit... hoe zat het ook weer? Gonsde die term een jaar of wat geleden niet door de Haagse gangen?
En nu word je enkel gestraft als je ondernemend bent, geen 9-tot-5-mentaliteit hebt, je ziek melden iets is uit een ver verleden en je bereid bent hard te werken voor vaak weinig geld.

Want laten we dat misverstand dan ook maar meteen uit de weg ruimen: lang niet alle zzp'ers schrijven vette facturen terwijl ze achteroverleunen in hun kalfslederen designstoel. De meesten moeten sappelen voor het beleg op hun dagelijks brood, zonder pensioen- of arbeidsongeschiktheidsverzekering omdat de kosten daarvan eenvoudigweg niet op te brengen zijn.

Het kabinet zou juist trots moeten zijn op deze harde werkers die hun vak met inzet en liefde uitoefenen, en ondanks alle tegenstand die ze ondervinden van bureaucratie en politiek onverzettelijk doorgaan. Beloon die inzet in plaats van hem af te straffen, Rutte en consorten!


Gast

#837

2013-09-02 07:27

Zelfstandigen worden overal ingekort. Maar alle extra kosten moeten we wel zelf betalen. Zelf voor een AOV zorgen, zelf voor pensioen zorgen, bijtelling bedrijfsauto bij privegebruik; terwijl je hem ook al zelf betaald hebt. En nu de aftrek beperken.... Straks gaan er nog meer op de fles en zit dat allemaal in de bijstand of schuldsanering.... dat helpt de economie ook niet. Dus HANDEN AF van AFTREK.
Automan

#838 HET VOLGENDE VOORSTEL KABINET

2013-09-02 08:00

Na deze maatregel staat er weer een nieuwe voor ons klaar: HET BELASTINGVRIJ SPAREN AFSCHAFFEN VOOR JE PENSIOEN OPBOUW,(de 10% van je bruto inkomen).......Scheelt weer 3 miljard.
Ik ben er helemaal klaar mee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gewoon weer ruil handel en werken met gouden munten! lang leve de middeleeuwen , zodanig dat er niks meer valt te controleren.

Van zzp ér tot WZRér (werkende zonder regering)
Hofbräuhaus

#839 Re: Belachelijk

2013-09-02 08:06

#139: Hennie de Laar -

Volgens mij ben je lang niet in Duitsland geweest en/of je hebt er de afgelopen jaren nooit gewoont. Of je haalt je 'informatie' over het Duitse zorgstelsel, ondernemersbijdrages en de hypotheken uit de BILD en RTL. Dat kan uiteraard en zou eea in je posting verklaren.

(Een Duitse zzp'er met Nederlandse roots, die zowel in Nederland alsook in Duitsland als zzp'er heeft gewerkt en gewoond)

gast

#840 Ook vangnet voor ZZP'er?

2013-09-02 08:11

Als ze ZZP'ers toch niet voor vol aan zien, mag ik dan ook mijn handje ophouden als ik ziek word of arbeidsongeschikt? Ik betaal me scheel! Die compensatie is er niet voor niets! Zonder vangnet moeten we onszelf bedruipen. Dat is mijn risico, maar straf ons daar dan niet voor...Omgedraaide wereld!

Gast

#841 Re:

2013-09-02 08:29

Dit voorstel van de Sociaal Democratie is hartvochtig voor doorgaans oud werknemers die onder Paar 1 de 'markt' op gechopt zijn. Iets verglijkbaars deden hun politieke voorgangers tijdens de Waimar Republiek. Het is bekend hoe destructief dit uitwerke voor de 'kleine man', die zich tot op het bot beledigd- en gedwongen voelde om z'n partijkeuze bij te stellen. Dat heeft in de jaren 30 van de vorige eeuw de sociaal democratie de kop gekost. De geschiedenis herhaalt zich nooit exact. Maar het gemis aan instutitutioneel geheugen op momenten die er in de harde werkelijkheid echt toe doen, is opvallend exact! Dat een PvA lid in de Sociaal Economische Raad de onderlilggende analyze voor deze arbeidsmarktbeleidsmaatregel bedacht, kan geen toeval zijn. Ries de Jong

 


Gast

#842 Om zeep helpen van door overheid zelf benoemde "topsector"!

2013-09-02 08:34

Vreemd om te zien dat de rijksoverheid o.a. 1 van de door hen zelf benoemde topsectoren "Creatieve Industrie" (waar juist zeer veel "ZZP'ers"/freelancers/MKB-ondernemers werken!) gewoon om zeep helpt door deze maatregel! Hoezo dan als het even goed uitkomt zijn deze allemaal o zo wél innoverend en als het ineens op bezuinigen aankomt zijn al deze kleinere ondernemers helemaal niet meer zo innoverend én dragen ze ineens helemaal niet meer bij aan de groei van de economie? Dit terwijl heel veel steden ook de creatieve industrie hebben "geadopteerd" en van gekkigheid niet meer weten wat te doen om een frisse creatieve vernieuwende uitstraling voor hun stad te bewerkstelligen. Denk bv. aan de Verkadefabriek in Den Bosch en Strijp-S in Eindhoven! Waar is de rijksoverheid in godsnaam mee bezig?!
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ondernemersklimaat-en-innovatie/investeren-in-topsectoren/creatieve-industrie

Gast

#843 Re: Re: Belachelijk

2013-09-02 08:58

#839: Hofbräuhaus - Re: Belachelijk

Sorrie, ik heb het over een les die men uit geschiedenis kan trekken. Voor wat het waard is. Wie de schoen past....Bild lees ik niet en RTL is doorgaans niet mijn inspiratiebron. Een duurzaam economisch herstel lijkt in Duitsland te ontkimmen. Dat is hoopgevend, jij bent dan de eerste die er de vruchten van plukt. Succes. Ries de Jong. Slot.


Gast

#844

2013-09-02 09:05

Dit voornemen van onze regering is een stimulans om er ineens een heleboel werkeloze mensen bij te krijgen. Het is nu al zo dat er veel zzpers zijn die net rond kunnen komen. Zij hebben niet de rechten van een werknemer maar lopen wel het risico van het ondernemerschap dan mag je ook als zelfstandige gebruik maken van de fiscale privileges van een ondernemer.
Peter Nafta

#845 Knuppel in het hoenderhok

2013-09-02 09:31

#19: loonslaaf - Knuppel in hoenderhok.

Beste 'loonslaaf', logische reactie van iemand in loondienst. Wat er in je stuk mist is dat de meeste ondernemers helemaal niet meer de kostendekkende uurprijs kunnen vragen voor hun werk wegens de sterke concurrentie. verder zijn de vaste lasten de laatste jaren ontzettend gestegen, brandstof, gemeentebelastingen en bedrijfshuur rijzen de pan uit.

Zzpérs worden klem gezet door alle bezuinigingsmaatregelen door regering en door de 'kostendekkende'  maatregelen van gemeentelijke diensten. Ondertussen is de gemeentelijke begeleiding voor zelfstandigen zeer beneden de maat.

Naar mijn mening is er geen praktijkkennis bij gemeenten en bij het rijk over kleinschalig zelfstandig ondernemersschap.

Ik zou ook graag werken vasn 9 tot 5, maar helaas is het 4 uur per dag meer, voor een inkomen rond het bestaansminimum. Ik ben niet verzekerd voor arbeidsongeschiktheid en heb later geen pensioen, maar moet doorwerken tot ik niet meer kan. Dat is de downside van het ondernemersschap  En dat lijkt mij meer dan genoeg.

 

 

 

Dirigent

#846 Wat voor liedje gaan die slimme bezuinigers dan zingen?

2013-09-02 09:52

Ik, net als vele andere zelfstandige kunstenaars, kan financieel mijn hoofd net boven het water houden. Deze maatregel maakt mijn bestaan, als kunstenaar, onmogelijk.
Volgens de statistiek zijn er bijna 1.000.000 amateur zangers in Nederland. Naar welke koren gaan 's avonds de dames en de heren beleidsmakers zelf of hun kinderen en echtgenoten, als er geen of nauwelijks dirigenten meer zijn, als alle dirigenten Schiphol gaan schoonmaken of in McDonalds gaan werken? Wat voor liedje gaan die slimme bezuinigers dan zingen?
ZMP-er
Gast

#847 ZMP-er

2013-09-02 10:40

Mag ik even onder aandacht brengen dat het niet alleen ZZP-ers treft, maar ook om ZMP-ers, zijnde:
- zelfstandigen met personeel
- zelfstandigen met (zakelijk) partner(s)

Dus er worden zelfs nog meer ondernemers geraakt door deze maatregel, dan er zelfs wordt gesuggereerd.

ZMP'er

#848 Re: Knuppel in hoenderhok.

2013-09-02 11:13

#19: loonslaaf - Knuppel in hoenderhok.

Niemand zegt dat de 'loonslaaf' minder inbreng geeft aan de Nederlanse economie dan de ZZP'er. Echter, de stelling dat je 'veel meer moet' berust nergens op. Als het te moeilijk wordt, zal de gemiddelde loonwerker teruggrijpen naar zijn/haar TBV (Taken, Bevoegdheden en Verantwoordelijkheden) Ergo, niet meer doen dan strikt noodzakelijk. Dat door jouw inzet de werkgever een 'leuke winst' boekt is erg leuk zolang het duurt, maar er zijn ook tijden dat de werkgever ondanks jouw inzet toch verlies lijdt. Ik kan volgens jouw verhaal een beetje proeven dat je er geen enkel probleem mee zou hebben om in deze situatie op staande voet ontslagen te worden of misschien wel een deel van je loon terug te betalen. Immers: als 'loonslaaf' heb je bewust gekozen voor de passieviteit van een loondienstverband, zolang je toegevoegde waarde levert voor je werkgever. Als het allemaal wat minder wordt en jouw werkgever kan met bijvoorbeeld een Pool of een Bulgaar nog wel winst draaien, maar met jou niet meer, dan zeg je natuurlijk tegen je werkgever dat je liever ontslagen wordt of dat je zelf ontslag neemt. Want je wilt niet dat je werkgever verlies gaat draaien, zelfs niet als door oneerlijke concurrentie de prijzen omlaag zijn geduikeld?


Gast

#849 Re: ZMP-er

2013-09-02 11:44

#847: ZMP-er - ZMP-er

Die hele benaming ZZP is al zo vreemd. Bovendien heeft het geen enkele status, maar is ooit verzonnen door de Belastingdienst. Hier wordt een hele wisselende groep van ondernemers mee bedoeld, om het makkelijker (?) te maken, namelijk de eenmanszaken, maatschappen, VOF's en de ZZP ("onder-aanneming"). Vroeger heetten deze ZZP'ers als zodanig "freelancers", nu is de term ZZP voor een veel grotere groep van toepassing zonder dat wij het zelf blijkbaar weten! Het heeft ineens ook een veel negatievere lading als de term eenmanszaak ooit had!


Gast

#850 Re: Reactie VNO-NCW, MKB-Nederland en Platform Zelfstandige Ondernemers mbt zelfstandigenaftrek

2013-09-02 12:10

#797: Keep the good faith! - Reactie VNO-NCW, MKB-Nederland en Platform Zelfstandige Ondernemers mbt zelfstandigenaftrek

LS,

Nav dit artikel van VNO-NCW, MKB Nederland en Platform Zelfstandige Ondernemers hierbij ook de link over het genoemde rapport c.q. "Actieplan bestrijden van schijnconstructies" van deze regering! Dit rapport is ook naar de Tweede Kamer is gestuurd.

De coalitie jaagt nu blijkbaar op allerlei schijnconstructies zoals "schijnhuwelijken" etc... en heeft in dat kader ook het "schijnondernemerschap" ontdekt om op te schieten! Daarom moet nu de gehele groep zelfstandigen worden aangepakt.

http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/kamerstukken/2013/04/11/actieplan-bestrijden-van-schijnconstructies.html