De Zelfstandigenaftrek Moet Blijven

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie De Zelfstandigenaftrek Moet Blijven.


Gast

#876 Re: LOL

2013-09-03 16:13

#875: - LOL

Dacht natuurlijk, hier komen veel ondernemers! hihi. Nu al bijna 41.000!


Gast

#877

2013-09-03 17:26

Wanneer houdt de politiek nu eens op met alleen maar domme bezuinigingen? I.p.v. twee dingen te doen, namelijk stimuleren van de economie en daarnaast bezien wat efficienter kan in ons land, wordt Nederland kapot gemaakt door een paar jonge, ambitieuze jopie-popies die geen visie hebben, alleen maar machtgedrevenheid en laissez faire laten zien. Stop deze politieke en bestuurlijke onbenullen!
Ze luisteren naar niemand, ook niet naar bekende economen.

Gast

#878 Lijstje "to-do" voor de regering! Laat ondernemers/ZZP'ers gewoon hun werk doen!

2013-09-04 07:21

Nederland is gedaald op het lijstje van meest innovatieve landen. Dit heeft echter niets te maken met het innovatief vermogen van bedrijven etc. zelf maar meer met omgevingsfactoren zoals kredietverlening, banken-instabiliteit, bureaucratie, gebrek aan kapitaal voor innovatie, rentabiliteit etc. Daarom hier het lijstje to-do voor de regering! Laat grote en kleine ondernemers dan ook met rust, lekker bezig zijn met ondernemen én ga zelf aan de slag met veel belangrijkere zaken!
http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/21862020/__Nederland_valt_uit_top_5_meeste_concurrentiekracht__.html

hapto

#879 problemen alleen maar groter

2013-09-04 08:27

Als zelfstandig haptotherapeut (alternatieve gezondheidszorg) dankzij de Kunduz-coalitie per 1 januari 2013 al van 0 % BTW (reguliere gezondheidszorg) naar 21% BTW gezet (alsof het om een luxeproduct gaat, terwijl haptotherapie juist enorm kostenbesparend werkt voor de uitdijende kosten in de zorg; politici, kijk toch eens verder dan uw neus lang is!) met inkomstenderving als gevolg, dankzij de crisis (toch echt door andere partijen veroorzaakt dan door kleine zelfstandigen) en verhoogde zorgpremies/eigen risico/bijdrage al terugloop van clienten, dankzij opgelegde 'kwaliteits'-eisen door zorgverzekeraars al hogere kosten voor dure clientvolgsystemen, verplichte nascholingen en extra administratietijd, naast de zelf te dragen kosten voor niet gewerkte uren door ziekte of vakantie, arbeidsongeschiktheids- en werkloosheidsverzekering, pensioenen en andere af te dragen premies, etc. NU OOK NOG DEZE FISCALE BENADELING?! Straks val ik weer terug naar waar ik ruim 10 jaar geleden begonnen ben met zelf uit het dal te kruipen van een arbeidsongeschiktheids- en uitkeringssituatie naar een zelfstandig bestaan, eigen praktijk en bijdrage aan economie en maatschappij... Met deze maatregel zou er een groter probleem gecreeerd worden dan dat er een wordt opgelost.

Gast

#880

2013-09-04 08:32

Goede duidelijke petitie. Hierin staat precies wat ik ook bedoel. Dankjewel initiatiefnemers!
Marianne, ondernemer sinds 1999
dewebmeester.nl

#881 ZZP bescherming als werkeloosheidbestrijding

2013-09-04 08:41

Ik begrijp deze logica niet: werkeloosheid neemt toe, aantal toegekende uitkeringen wordt onbetaalbaar en dus wringen we de zelfstandige uit zodat er zoveel mogelijk nieuwe zelfstandigen de bijstand gaan opzoeken?

Gast

#882

2013-09-04 11:11

Het is een slechte zaak als dit door zou gaan.
Zelfstandigen zijn niet alleen ZZP-ers!

#883 Gast

2013-09-04 11:12

De groep ZZP-ers is een makkelijke prooi voor de bezuinigingswaanzin van het kabinet. Deze groep bestaat uit mensen die zeer uiteenlopende werkzaamheden, achtergronden en capaciteiten hebben. Er is geen sprake van een krachtige vertegenwoordiging door een belangenorganisatie die door de overheid ook als zodanig serieus wordt genomen. Ook de mate waarin de ZZP-er 'onderneemt' verschilt onderling sterk. De politiek heeft het idee dat de ZZP-er doorgaans hetzelfde doet als iemand in loondienst. De ZZP-er heeft -zonder valide redenen- een slechte naam en lijkt een minderwaardige positie op de arbeidsmarkt te hebben. Het is bij deze petitie erg jammer dat bij de commotie rond de zelfstandigenaftrek alleen de ZZP-er genoemd wordt terwijl die aftrek voor alle IB-ondernemers geldt. Dus ook voor de eenmanszaken, vennootschappen onder firma, commanditaire vennootschappen en maatschappen. Dat zijn bedrijven die personeel in dienst hebben. Daar liggen dus aanzienlijke risico's en een nog grotere werkbelasting voor de ondernemer/eigenaar. De groep niet-ZZP-ers onder de zelfstandigen wordt nauwelijks de media-uitingen genoemd. Dat is een gemiste kans en doet geen recht aan de veelzijdigheid van de groep als geheel.

Starter

#884 Geen zelfstandigen aftrek; dan een aftrekbare reservering voor ziekte e.d.

2013-09-04 11:18

Als zzp'er heb je het al zwaar genoeg. Je kan geen aanspraak maken op werknemersvoorzieningen bij ziekte of geen werk.
Hiervoor moet je reserveren. Als de zelfstandigen aftrek afgeschaft mag worden dan zou er een fiscale aftrekpost voor dit soort voorzieningen tegenover moeten staan
Meer dan 1 miljoen zelfstandigen de klos!

#885 Boos

2013-09-04 12:00

Bottom line wil het kabinet dus meer dan een miljoen zelfstandigen een financiële loer draaien. De zelfstandigenaftrek bedraagt € 7.250. Dat scheelt de ondernemer bij een marginaal IB-tarief van zeg 40% circa € 240 netto per maand! En dat komt dan naast alle andere bezuinigingsmaatregelen en lastenverzwaringen die voor iedereen worden doorgevoerd. Dit valt toch niet te rechtvaardigen? Je gaat een beroepsgroep van deze omvang, die bereid is veel risico te nemen omdat er geen sociaal vangnet is, al eeuwenlang een substantiële bijdrage doet aan de economie in Nederland, en aantoonbaar gemiddeld veel meer inspanning levert dan mensen in loondienst, toch niet op deze wijze te grazen nemen toch? Laat de politiek hier snel een eind aan maken voordat we ontploffen.
Robin Hood

#886

2013-09-04 13:02

Pluk de rijken!

Gast

#887 Hè wat?

2013-09-04 13:24

De mensen die deze plannen bedenken zijn veelal in loondienst. Deze mensen hebben naar mijn ervaring geen idee wat ze zelf per uur kosten en welk uurtarief voor een ZZP-er nodig is om een vergelijkbaar inkomen te genereren. Ze staren zich blind op je uurtarief (dat ook al 50% is gedaald). Ze hebben nog wel eens van bruto gehoord, maar bruto-bruto (dat wat een werkgever echt aan je kwijt is) weet vrijwel niemand meer. Men heeft geen idee van de eigen bevoorrechte positie en van de lasten en voorzieningen die een ZZP-er allemaal zelf moet betalen. Maar ja, die lui beslissen wel over je. We zijn in rap tempo onderweg naar een zelfde situatie als Griekenland. Op de vraag wat studenten na hun studie graag willen antwoordt daar meer dan de helft: bij de overheid werken. Dat moet toch te denken geven zou je zeggen...

Gast

#888

2013-09-04 13:26

Ronduit belachelijk dit voorstel om de zelfstandigenaftrek af te schaffen. ZZP-ers vormen de flexibele schil van de arbeidsmarkt. Die flexibilisering is hoognodig om de Nederlandse economie sterk te maken. Sterker nog, de roep om meer flexibilisering in dit kader hoor je ook steeds vaker. Waarom dan deze maatregel, die ZZP-erschap (dus flexibilisering) alleen maar zou afremmen? Terwijl ZZP-ers al zo zwak staan: ze vliegen er als eerste uit bij bezuinigingen; als ze geen werk hebben, krijgen ze geen uitkering. En als de opdrachtgever failliet gaat, hebben ze veel minder rechten dan een vaste medewerker van die opdrachtgever. Ik spreek uit eigen ervaring, want ben onlangs hier tegenaan gelopen: vele duizenden euro's voor hard werken misgelopen door zo'n faillissement, die naar medewerkers zijn gegaan voor een vertrekregeling. En als schuldeiser sta je helemaal achter in de rij. Kortom, je begint je bijna een paria te voelen in de nedelandse maatschappij terwijl je een uiterst nuttige functie vervult op de Nederlandse arbeidsmarkt. En dan ZZP-er gaan pakken? Ik kan niet anders zeggen: ronduit belachelijk, ook vanuit macro-economisch oogpunt bezien.

Gast

#889

2013-09-04 13:51

Belachgelijk we betalen al veelsteveel!

Gast

#890

2013-09-04 13:52

Draai eerst de geldkraan naar Europa maar dicht! Daar zit het grootste lek. Kun je vele miljarden mee besparen ipv ZZP-ers uit te benen.

Gast

#891

2013-09-04 13:55

Noodzakelijk initiatief!

Gast

#892

2013-09-04 14:01

juist nu: meer ondernemende zzpers als antwoord op de crisis
Speechless
Gast

#893

2013-09-04 14:05

Tjonge alles wordt onder uitgehaald onder het mom van bezuinigen en de staatskas gezond maken. ALS alles weg wordt gehaald bij burgers en kleine zelfstandig ondernemers, duikelt de koopkracht naar beneden en wordt het aantal werklozen nog hoger. Hoe dom kun je dus zijn als overheid om te denken dat als je de zelfstandigheidsaftrek afschaft dat je daar heel veel geld mee binnen gaat halen.

 

Ik dacht dat gemeentebesturen dom waren, maar helaas is dat niet waar. Deze ontwikkeling lijkt meer op een zieke boom. De top (lees overheid) leidt aan de chronische ziekte domheid en dat sijpelt door op alle takken (lees instanties). Tjonge, Nederland is groot geworden door handel en doordat mensen in de jaren 50 tot 80 keihard werkten aan de opbouw van een klein, dynamisch en eerlijk land. Met de mensen die het nu voor het zeggen hebben, wordt alles gesloopt wat met zoveel zorg is opgebouwd. Ik schaam me voor zoveel domheid en kokerkijken.


Gast

#894

2013-09-04 14:18

Hard werken door hun éigen mensen en zorgen voor je éigen inkomen wordt bestraft hier in Nederland.En "afspraken" met de belasting maken gezien onze inkomens, wij niet eens in de buurt!!! Hoeft ook niet maar eerlijk is het ook niet.

Gast

#895 Re: Lijstje "to-do" voor de regering! Laat ondernemers/ZZP'ers gewoon hun werk doen!

2013-09-04 14:29

#878: - Lijstje "to-do" voor de regering! Laat ondernemers/ZZP'ers gewoon hun werk doen!

O nee, Kamp op de radio gehoord toen hij dit nieuws vernam.... Ja hoor.... hij gaat er de komende jaren alles aan doen....! Snapt hij het dan eindelijk? Fijn.... dan zelfstandigen gewoon aan het werk laten en met je ..... van de zelfstandigenaftrek blijven. Je maakt meer kapot dan goed is!

 

klokkenluider

#896 Re:

2013-09-04 14:40

#5: -  

Ik ben al ruim 20 jaar zelfstandige. Ik adviseer ondernemers. Doe hun administratie en hun aangifte inkomstenbelasting. Gemiddeld werk ik 50-65 uur in mijn werk. Ook mijn vrouw werkt nog eens 40 uur in de week mee tegen de zogenaamde meewerkaftrek die 4% van de winst als aftrekpost oplevert. Bij fiscale winst is inmiddels gedaald tot minder dan € 35.000. Al meer dan de helft van mijn klanten zitten in hetzelfde schuitje. Veel klanten hebben betalingsproblemen. Een flink deel van mijn klanten, rekening die betalen. Desondanks blijven ik ze helpen. Afschaffing van de ondernemers aftrekken of beperking daarvan betekent dat meer dan de helft van mijn klanten rechtstreeks naar de bijstand kan. Inkomenseffecten zijn enorm. Ze komen bovenop allerlei maatregelen die in het recente verleden al voor een enorme koopkrachtdaling bij zelfstandigen hebben gezorgd. Zo is de zelfstandigenaftrek beperkt bij lage winst, zo is de zorgverzekeringspremie voor zelfstandigen die bovenop de nominale premie komt fors verhoogd en kunnen de meeste zelfstandige de btw-verhoging niet doorrekenen aan hun klanten. Daarnaast zorgt de slechte economische situatie van het moment voor sterke terugloop van de omzet. Dalingen in drie jaar van meer dan de helft zijn geen uitzondering. Veel ondernemers zijn dan ook in betalingsproblemen gekomen. De Partij van de Arbeid wil graag nivelleren. Kennelijk heeft men dan nog niet nagerekend wat het effect van afschaffing of beperking van de ondernemers aftrekken is. Ik zal ze een beetje helpen. Het effect is sterk denivellerend. De VVD wil graag besparen op de uitkering. Wel door deze maatregel zullen 300.000 ondernemers en de gezinnen die daarbij horen op hele korte termijn in de bijstand terechtkomen. Kortom de Partij van de Arbeid wordt de partij van de Aanslag en de VVD wordt de partij voor het Verval en Domheid. Het MKB is de motor van de economie en wat doen deze partij ze zette de motor van de economie bij het afval. Veel deskundigen hebben of voor gerekend dat de inkomenseffecten enorm zullen zijn. Er zijn twee mogelijkheden of de betrokken kamerleden kunnen niet rekenen of de betrokken kamerleden en hun partij willen het NK bij de nek omdraaien. Politiek keert terug op je schreden en doe eindelijk eens verstandige dingen. Stimuleren van het MKB door behoud van de zelfstandigenaftrek de meewerkaftrek een andere ondernemers aftrekken naast een lagere belasting op winst het onderneming. Ja ik weet het coalitie dat kost geld maar in dit geval is investeren in ondernemers toch echt veel beter dan die zelfde ondernemers richting bijstand sturen en daarna met vrouwen klagen over de toename van de werkloosheid want je ondernemers hebben vaak ook nog wel een personeelslid en de stijging van het aantal bijstandstrekkers. U bent gewaarschuwd!


Gast

#897 Re: Knuppel in hoenderhok.

2013-09-04 14:43

#19: loonslaaf - Knuppel in hoenderhok. 

In die laatste zin zit de pijn. Een regeling die al sinds jaar en dag bestaat (een een van de pijlers van het beginnend ondernemerschap) wordt met een pennestreek weggehaald.

Zullen we dat met iets vergelijkbaars doen voor alle werkenemers, zoals volgendjaar gewoon geen vakantiegeld meer..... Dat lijkt me een vergelijkbaar offer.....Maar dan is het land te klein en wordt er in koor gejammerd over verworven rechten. Die verworven rechten van anderen kunnen wat u betreft blijkbaar gewoon de vuinisbak in, want dat is dus de toon van uw betoog. Niet erg sociaal hoor.

Sytse

#898 Handig?

2013-09-04 14:44

Om een economie draaiend te houden, is het stimuleren van arbeid een belangrijke factor. Een zzp'er is over het algemeen bereid een flinke stap harder te lopen dan iemand met hetzelfde beroep maar dan in dienst. De extra stimulans om zzp'er te worden en te blijven moet dus zeker niet weggenomen worden. Uiteindelijk is het extra belasten van zzp'ers een niet duurzame bron van inkomsten voor de regering, het geld wat meteen weggehaald wordt bij deze groep wordt sowieso niet geïnvesteerd in gereedschap, auto's/busjes, laptops, kleding etc. etc.

Iedereen weer in loondienst en de halve dag op de klok kijken of het al tijd is om naar huis te gaan, is dat het ideaal-beeld???????
Anti-PlucheHeinie

#899 Tijd voor nieuwe verkiezingen

2013-09-04 14:45

De overheid bezuinigt dit land naar de filistijnen! Voor velen is het zelfstandig worden de enige optie om weer een bestaan op te bouwen. Foei Rutte en consorten, jullie snappen de ballen van de Nederlandse economie! Tijd voor nieuwe verkiezingen, voordat het te laat is !!!

Gast

#900

2013-09-04 14:47

Ik heb Nederland altijd al als een zeer bedrijfsonvriendelijk land gezien en dat blijkt nu wel weer gezien deze voorgenomen afschaffing van de zelfstandigenaftrek.